Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1899
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1899
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Składniki
ściereczkę skropić octem i wytrzeć nią mięso,sól, pieprz i zioła wymieszać i natrzeć mięso i odstawić na 30 minut
w rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony,podlac wywarem i dusić na wolnym ogniu ,po kilku minutach dodać do mięsa pokrojoną w plasterki marchew i nadal dusic do miękkości mięsa
na niewielkiej ilości tłuszczu lekko zrumienić posiekaną cebulę i dodać do mięsa,upieczone mięso przełożyc do ,żaroodpornego naczynia
miód wymieszać z natką pietruszki i posmarowac tym mięso,naczynie wstawić do nagranego piekarnika na 10 minut,po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze kilka minut
sos powstały w wyniku pieczenia doprawić i polać nim pokrojone w plastry mięso,podawać z ziemniakami i sałatka z buraków