Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 61
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 61
Składniki
Karkówkę umyć,można pokroić w plastry lub przygotować w całości.Zamarynować przyprawą wcześniej,przynajmniej kilka godzin zostawić lodówce,ja marynuję całą noc.
Rozgrzać olej na głębszej patelni.Podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,jeżeli mięso jest w kawałku to z każdej strony..Podlać wodą,wrzucić liść laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości.
Mąkę rozrobić w szklance z wodą,wlać do sosu w patelni,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować,mieszając.