Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Karkówkę umyć,można pokroić w plastry lub przygotować w całości.Zamarynować przyprawą wcześniej,przynajmniej kilka godzin zostawić lodówce,ja marynuję całą noc.
Rozgrzać olej na głębszej patelni.Podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,jeżeli mięso jest w kawałku to z każdej strony..Podlać wodą,wrzucić liść laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości.
Mąkę rozrobić w szklance z wodą,wlać do sosu w patelni,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować,mieszając.