Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9037
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1721
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9037
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1721
Składniki
Karkówkę umyć,można pokroić w plastry lub przygotować w całości.Zamarynować przyprawą wcześniej,przynajmniej kilka godzin zostawić lodówce,ja marynuję całą noc.
Rozgrzać olej na głębszej patelni.Podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,jeżeli mięso jest w kawałku to z każdej strony..Podlać wodą,wrzucić liść laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości.
Mąkę rozrobić w szklance z wodą,wlać do sosu w patelni,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować,mieszając.