Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i soczysta propozycja podania duszonej karkówki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5002
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14119
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1117
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5002
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14119
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1117
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą oraz pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (po 1 min). Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu ze smażenia mięsa szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Wykładamy na mięso ,bez tłuszczu. Pieczarki kroimy na plasterki ,oprószamy solą i podsmażamy na tym samym tłuszczu ,na którym smażyła się cebula. Wykładamy na cebulę. Ogórki kroimy w drobną kostkę i wykładamy na pieczarki. Kwas z ogórków mieszamy z ketchupem i wylewamy na całość. Naczynie zakrywamy folią aluminiową i zapiekamy w temperaturze 180°C przez 50 min. Na 10 min przed końcem pieczenia ,usuwamy folię. Podajemy z ziemniakami z wody.