Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i soczysta propozycja podania duszonej karkówki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą oraz pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (po 1 min). Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu ze smażenia mięsa szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Wykładamy na mięso ,bez tłuszczu. Pieczarki kroimy na plasterki ,oprószamy solą i podsmażamy na tym samym tłuszczu ,na którym smażyła się cebula. Wykładamy na cebulę. Ogórki kroimy w drobną kostkę i wykładamy na pieczarki. Kwas z ogórków mieszamy z ketchupem i wylewamy na całość. Naczynie zakrywamy folią aluminiową i zapiekamy w temperaturze 180°C przez 50 min. Na 10 min przed końcem pieczenia ,usuwamy folię. Podajemy z ziemniakami z wody.