Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona w czosnku jest wyborna.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4620
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9128
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3073
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 686
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4620
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9128
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3073
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 686
Składniki
Wykonanie: Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko utłuc. Następnie posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po czym zrumienić na tłuszczu z obu stron, dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podlać połową bulionu i dusić przez następne 20 minut. Dodać posiekany czosnek , zalać resztą bulionu i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki letniej wody, podlać mięso i zagotować. Doprawić do smaku musztardą, wymieszać i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.