Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona w czosnku jest wyborna.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 212
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1304
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 212
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1304
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Wykonanie: Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko utłuc. Następnie posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po czym zrumienić na tłuszczu z obu stron, dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podlać połową bulionu i dusić przez następne 20 minut. Dodać posiekany czosnek , zalać resztą bulionu i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki letniej wody, podlać mięso i zagotować. Doprawić do smaku musztardą, wymieszać i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.