Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, soczysty karczek duszony w grzybowym sosie. A do niego ziemniaki i ulubiona surówka. Jednym słowem pycha obiad.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim, koperkiem oraz tymiankiem.. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z bulionem, wlać do grzybów. Mieszając podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać śmietanę, wymieszać, zagotować. Karkówkę umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, a następnie dobrze natrzeć z każdej strony solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Mięso oprószyć mąką z dwóch stron i podsmażyć z każdej strony. Po czym mięso przełożyć do sosu. Następnie przykryć pokrywką i dusić. Od czasu do czasu przemieszać. Gdy mięso będzie miękkie, zdjąć z ognia. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, przemieszać. Gotowe.