Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowania, nadaje się na niedzielny obiad.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoty kolor. Po czym przekładamy je do rondla, a na patelni podsmażamy pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przekładamy do mięsa, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Dusimy pod przykryciem do momentu, gdy mięso zmięknie. Wtedy dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy około 10 minut, aż fasolka będzie miękka. Mąkę rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody, dodajemy do niej musztardę i śmietanę. Mieszamy do połączenia. Sos dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.