Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowania, nadaje się na niedzielny obiad.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoty kolor. Po czym przekładamy je do rondla, a na patelni podsmażamy pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przekładamy do mięsa, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Dusimy pod przykryciem do momentu, gdy mięso zmięknie. Wtedy dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy około 10 minut, aż fasolka będzie miękka. Mąkę rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody, dodajemy do niej musztardę i śmietanę. Mieszamy do połączenia. Sos dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.