Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowania, nadaje się na niedzielny obiad.
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2250
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2250
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoty kolor. Po czym przekładamy je do rondla, a na patelni podsmażamy pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przekładamy do mięsa, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Dusimy pod przykryciem do momentu, gdy mięso zmięknie. Wtedy dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy około 10 minut, aż fasolka będzie miękka. Mąkę rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody, dodajemy do niej musztardę i śmietanę. Mieszamy do połączenia. Sos dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.