Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Mięso opłucz, przekrój wzdłuż na pół a następnie pokrój na kotlety grubości 2 cm. Każdy rozbij lekko tłuczkiem, posyp pieprzem i oprósz mąką. W następnej kolejności obsmaż je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Cebule pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, dodaj majeranek, listek, ziele oraz pieprz. Gdy nabierze złotego koloru wsyp pozostałą mąkę i przesmaż razem. Cebulę zalej 1 l wrzącej wody. Włóż mięso, łyżeczkę vegety i duś na małym ogniu do momentu, gdy mięso będzie miękkie.