Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso opłucz, przekrój wzdłuż na pół a następnie pokrój na kotlety grubości 2 cm. Każdy rozbij lekko tłuczkiem, posyp pieprzem i oprósz mąką. W następnej kolejności obsmaż je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Cebule pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, dodaj majeranek, listek, ziele oraz pieprz. Gdy nabierze złotego koloru wsyp pozostałą mąkę i przesmaż razem. Cebulę zalej 1 l wrzącej wody. Włóż mięso, łyżeczkę vegety i duś na małym ogniu do momentu, gdy mięso będzie miękkie.