Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1553
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1553
Składniki
Mięso opłucz, przekrój wzdłuż na pół a następnie pokrój na kotlety grubości 2 cm. Każdy rozbij lekko tłuczkiem, posyp pieprzem i oprósz mąką. W następnej kolejności obsmaż je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Cebule pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, dodaj majeranek, listek, ziele oraz pieprz. Gdy nabierze złotego koloru wsyp pozostałą mąkę i przesmaż razem. Cebulę zalej 1 l wrzącej wody. Włóż mięso, łyżeczkę vegety i duś na małym ogniu do momentu, gdy mięso będzie miękkie.