Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na warsztat wzięłam karkówkę . Duszona , miękka , aromatyczna . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/karkowka-duszona-w-winie.html
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa . Przyprawiamy z dwóch stron solą , pieprzem mielonym oraz przyprawą do karkówki . Wszystko wcieramy dokładnie w mięso . W dość szerokim garnku przygotowujemy około 1,5 litra wody z 5 ziarnami pieprzu , 3 ziarnami ziela angielskiego oraz dodajemy 3 liście laurowe . Przyprawione mięso wkładamy do garna z wodą i przyprawami . Marchewkę obieramy , kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa . Plaster selera obieramy i również dodajemy do garnka . Dodajemy pół szklanki czerwonego wina i dusimy na małym ogniu pod przykryciem . Po około 30 minutach dodajemy oczyszczone i umyte pieczarki w całości . Dlatego kupiłam pieczarki bardzo malutkie . Gałązki pietruszki rwiemy na kawałki i posypujemy nią mięso . Cebulę obieramy i kroimy w piórka i dodajemy do mięsa . Jeżeli uznamy , że wody jest zbyt mało dolewamy . Jednak nie za dużo , bo chodzi o to by ze wszystkich składników powstał pyszny sos . Dusimy do miękkości mięsa . Moje dusiło się około godziny . Na koniec łyżkę mąki rozbijamy w zimnej wodzie i zaprawiamy nią sos .
Podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami oraz sałatą w sosie koperkowym https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/sos-koperkowy-do-saaty.html