Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna karkówka z warzywami, mięso i warzywa grubo pokrojone w aromatycznej marynacie, podsmażone i uduszone.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Składniki
Umyć i pokroić karkówkę, 4 grube plastry. Do miski wlać olej i wsypać wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy i nacieramy karkówkę. Miskę z karkówką przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, dla cierpliwych na całą noc.
Warzywa myjemy, obieramy( cukinia ze skórką) i kroimy na grube kawałki. Rozgrzewamy mocno patelnię, bez oleju i wrzucamy karkówkę , podsmażamy z obu stron, podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy warzywa aż zmiękną, podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni i wkładamy mięso na górę wsypujemy warzywa i przykrywamy patelnię i dusimy całość na wolnym ogniu 40 minut. Po tym czasie karkówka jest już mięciutka, wystarczy po wierzchu posypać cebulką dymką. Gotowe !!!