Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona z warzywami.

Karkówka duszona z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 2531

Delikatna karkówka z warzywami, mięso i warzywa grubo pokrojone w aromatycznej marynacie, podsmażone i uduszone.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyć i pokroić karkówkę, 4 grube plastry.
    Do miski wlać olej i wsypać wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem.
    Całość dokładnie mieszamy i nacieramy karkówkę.
    Miskę z karkówką przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, dla cierpliwych na całą noc.

  2. Warzywa myjemy, obieramy( cukinia ze skórką) i kroimy na grube kawałki.
    Rozgrzewamy mocno patelnię, bez oleju i wrzucamy karkówkę , podsmażamy z obu stron, podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy warzywa aż zmiękną, podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni i wkładamy mięso na górę wsypujemy warzywa i przykrywamy patelnię i dusimy całość na wolnym ogniu 40 minut.
    Po tym czasie karkówka jest już mięciutka, wystarczy po wierzchu posypać cebulką dymką.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń