Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna karkówka z warzywami, mięso i warzywa grubo pokrojone w aromatycznej marynacie, podsmażone i uduszone.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40619
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1005
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3337
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40619
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1005
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3337
Składniki
Umyć i pokroić karkówkę, 4 grube plastry. Do miski wlać olej i wsypać wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy i nacieramy karkówkę. Miskę z karkówką przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, dla cierpliwych na całą noc.
Warzywa myjemy, obieramy( cukinia ze skórką) i kroimy na grube kawałki. Rozgrzewamy mocno patelnię, bez oleju i wrzucamy karkówkę , podsmażamy z obu stron, podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy warzywa aż zmiękną, podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni i wkładamy mięso na górę wsypujemy warzywa i przykrywamy patelnię i dusimy całość na wolnym ogniu 40 minut. Po tym czasie karkówka jest już mięciutka, wystarczy po wierzchu posypać cebulką dymką. Gotowe !!!