Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna karkówka z warzywami, mięso i warzywa grubo pokrojone w aromatycznej marynacie, podsmażone i uduszone.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 988
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 988
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Umyć i pokroić karkówkę, 4 grube plastry. Do miski wlać olej i wsypać wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy i nacieramy karkówkę. Miskę z karkówką przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, dla cierpliwych na całą noc.
Warzywa myjemy, obieramy( cukinia ze skórką) i kroimy na grube kawałki. Rozgrzewamy mocno patelnię, bez oleju i wrzucamy karkówkę , podsmażamy z obu stron, podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy warzywa aż zmiękną, podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni i wkładamy mięso na górę wsypujemy warzywa i przykrywamy patelnię i dusimy całość na wolnym ogniu 40 minut. Po tym czasie karkówka jest już mięciutka, wystarczy po wierzchu posypać cebulką dymką. Gotowe !!!