Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna karkówka z warzywami, mięso i warzywa grubo pokrojone w aromatycznej marynacie, podsmażone i uduszone.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2544
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 499
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52617
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 577
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2544
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 499
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52617
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 577
Składniki
Umyć i pokroić karkówkę, 4 grube plastry. Do miski wlać olej i wsypać wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy i nacieramy karkówkę. Miskę z karkówką przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, dla cierpliwych na całą noc.
Warzywa myjemy, obieramy( cukinia ze skórką) i kroimy na grube kawałki. Rozgrzewamy mocno patelnię, bez oleju i wrzucamy karkówkę , podsmażamy z obu stron, podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy warzywa aż zmiękną, podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni i wkładamy mięso na górę wsypujemy warzywa i przykrywamy patelnię i dusimy całość na wolnym ogniu 40 minut. Po tym czasie karkówka jest już mięciutka, wystarczy po wierzchu posypać cebulką dymką. Gotowe !!!