Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówkę można zrobić na wiele sposobów. Moja wersja to roladki z kiełbasą, ogórkiem i cebulą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414696
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414696
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć . Pokroić na plastry i cienko rozbić tłuczkiem ( najlepiej między foliowym woreczkiem). Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Posmarować przecierem i posypać przyprawą do szaszłyków . Na tak przygotowane mięso układać : plaster kiełbasy, ogórek i cebulę.
Formować roladki, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić roladki z każdej strony. Podlać wodą i dusić pod przykryciem z zielem angielskim i liściem laurowym. Gdy roladki będą miękkie dolać tyle wody, aby przykryć mięso - zagotować. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody dodać do mięsa i zrobić sos. Gotować 5 min. Doprawić przyprawą maggi. Gotowe roladki podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Życzę smacznego :)