Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówkę można zrobić na wiele sposobów. Moja wersja to roladki z kiełbasą, ogórkiem i cebulą.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 357
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 357
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć . Pokroić na plastry i cienko rozbić tłuczkiem ( najlepiej między foliowym woreczkiem). Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Posmarować przecierem i posypać przyprawą do szaszłyków . Na tak przygotowane mięso układać : plaster kiełbasy, ogórek i cebulę.
Formować roladki, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić roladki z każdej strony. Podlać wodą i dusić pod przykryciem z zielem angielskim i liściem laurowym. Gdy roladki będą miękkie dolać tyle wody, aby przykryć mięso - zagotować. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody dodać do mięsa i zrobić sos. Gotować 5 min. Doprawić przyprawą maggi. Gotowe roladki podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Życzę smacznego :)