Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować przygotować karkówkę trochę inaczej. Delikatna szybka i bardzo smaczna z możliwością kształtowania wg swojego smaku
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Składniki
Kawałek karkówki wkładamy do zamrażalnika na około 1 godziny by mięso było zwarte. Taka konsystencja pozwoli nam wygodnie pociąć na cienkie plastry .
Cebule kroimy w piórka
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pocięte plastry karkówki dodajemy wino, curry, sól, pieprz mieszamy smażymy.
Jak już karkówka lekko jest już podsmażona dodajemy piórka cebuli mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem do miękkości a nie będzie to długo ponieważ plastry karkówki są bardzo cienkie.
Jak już jest karkówka taka jak chcemy to wykładamy na talerz, dodajemy kawałek chleba z masłem i życzę smacznego