Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować przygotować karkówkę trochę inaczej. Delikatna szybka i bardzo smaczna z możliwością kształtowania wg swojego smaku
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Składniki
Kawałek karkówki wkładamy do zamrażalnika na około 1 godziny by mięso było zwarte. Taka konsystencja pozwoli nam wygodnie pociąć na cienkie plastry .
Cebule kroimy w piórka
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pocięte plastry karkówki dodajemy wino, curry, sól, pieprz mieszamy smażymy.
Jak już karkówka lekko jest już podsmażona dodajemy piórka cebuli mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem do miękkości a nie będzie to długo ponieważ plastry karkówki są bardzo cienkie.
Jak już jest karkówka taka jak chcemy to wykładamy na talerz, dodajemy kawałek chleba z masłem i życzę smacznego