Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować przygotować karkówkę trochę inaczej. Delikatna szybka i bardzo smaczna z możliwością kształtowania wg swojego smaku
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2280
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1398
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1239
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2280
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1398
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1239
Składniki
Kawałek karkówki wkładamy do zamrażalnika na około 1 godziny by mięso było zwarte. Taka konsystencja pozwoli nam wygodnie pociąć na cienkie plastry .
Cebule kroimy w piórka
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pocięte plastry karkówki dodajemy wino, curry, sól, pieprz mieszamy smażymy.
Jak już karkówka lekko jest już podsmażona dodajemy piórka cebuli mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem do miękkości a nie będzie to długo ponieważ plastry karkówki są bardzo cienkie.
Jak już jest karkówka taka jak chcemy to wykładamy na talerz, dodajemy kawałek chleba z masłem i życzę smacznego