Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować przygotować karkówkę trochę inaczej. Delikatna szybka i bardzo smaczna z możliwością kształtowania wg swojego smaku
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Kawałek karkówki wkładamy do zamrażalnika na około 1 godziny by mięso było zwarte. Taka konsystencja pozwoli nam wygodnie pociąć na cienkie plastry .
Cebule kroimy w piórka
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pocięte plastry karkówki dodajemy wino, curry, sól, pieprz mieszamy smażymy.
Jak już karkówka lekko jest już podsmażona dodajemy piórka cebuli mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem do miękkości a nie będzie to długo ponieważ plastry karkówki są bardzo cienkie.
Jak już jest karkówka taka jak chcemy to wykładamy na talerz, dodajemy kawałek chleba z masłem i życzę smacznego