Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka Magdy Gessler to danie o wszechstronnym zastosowaniu. Sprawdzi się w formie obiadowej, a także na kanapki lub nawet jako dodatek do sałatek. Jest bardzo krucha, wilgotna i delikatna, a jednocześnie mocno ziołowa. Ta karkówka to połączenie wysokiej jakości mięsa i znakomicie dobranych przypraw, skąpanych w wypiekanym soku jabłkowym i aromatycznym smalcu. Spróbuj!
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3294
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3294
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy z wyłączeniem soli wymieszaj ze sobą w osobnej miseczce. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Karkówkę umieść w dużym naczyniu. Obsyp ją przyprawami i dobrze je wmasuj w mięso, nawet przez kwadrans. Następnie pokryj ją piórkami cebuli.
Naczynie szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Jabłka i słoninę pokrój w plasterki. Karkówkę przełóż do rękawa, a na jej wierzchu połóż plasterki jabłek i słoninę. Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Mięso piecz przez 1,5 godziny.
Karkówka Magdy Gessler może być podawana jako mięsny element obiadu, a także jako wędlina na kanapki.