Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że już nikogo nie trzeba przekonywać, że domowa wędlina najlepsze. Takie mięso, zimne lub ciepłe, może zagościć na stole w czasie rodzinnego spotkania.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 94
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1780
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 138
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6250
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 94
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1780
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 138
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6250
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą, posmarować delikatnie olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskim. Pozostawić w lodówce na noc. Mięso przełożyć do torebki do pieczenia. Dodać ketchup, majonez i miód. Obrócić kilka razy mięsem w torebce. Nie trzeba wkładać rąk do środka. Można to zrobić przez folię. Zamknąć woreczek spinaczem. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Mięso podać ciepłe do obiadu lub po wystudzeniu mamy pyszną wędlinę. Smacznego.