Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7306
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7306
Składniki
Karkówkę opłucz, włóż do rękawa do pieczenia. Przeciśnij przez praskę czosnek i utrzyj go z łyżeczką soli. Dodaj colę, szczyptę imbiru i curry oraz sól i pieprz do smaku. Marynatę wlej do rękawa, zwiąż końce. Odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie ułóż rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piecz 90 minut w 170 stopniach. Na 15 minut przed końcem rozetnij rękaw z mięsem.
Posiekaj papryki, obraną cebulę i ogórki. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju, łyżeczką octu oraz dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Posyp sezamem, podawaj z plastrami mięsa.