Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 650 Ocena: 5625
Dodano: 14.12.2018
Odsłon: 15945
5-6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Karkówkę myjemy, osuszamy i wkładamy do siatki lub związujemy - by otrzymać bardziej zwartą pieczeń.
Olej, miód, keczup i przyprawy mieszamy i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godz. w chłodne miejsce.
Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy ją pokrojoną w grubszą kostkę cebulą. Cebulę możemy lekko posolić.
Naczynie żaroodporne nakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 75 min. Folię zdejmujemy, karkówkę polewamy wytworzonym sosem i pieczemy jeszcze ok. 15 min.
Pieczoną karkówkę możemy podawać w plastrach z surówką i ziemniakami polaną wytworzonym sosem i duszoną z mięsem cebulą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

babcitereskiciasta 16 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 15 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Niezła kombinacja, która zawsze się sprawdza ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 14 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super mięsko do pieczywa:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 14 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna karkóweczka...mniam....:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz