Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w całości, marynowana w miodzie z keczupem i przyprawami i pieczona w cebuli. Doskonała wędlina na kanapki lub pieczeń obiadowa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy i wkładamy do siatki lub związujemy - by otrzymać bardziej zwartą pieczeń. Olej, miód, keczup i przyprawy mieszamy i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godz. w chłodne miejsce. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy ją pokrojoną w grubszą kostkę cebulą. Cebulę możemy lekko posolić. Naczynie żaroodporne nakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 75 min. Folię zdejmujemy, karkówkę polewamy wytworzonym sosem i pieczemy jeszcze ok. 15 min.
Pieczoną karkówkę możemy podawać w plastrach z surówką i ziemniakami polaną wytworzonym sosem i duszoną z mięsem cebulą.