Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach to pomysłowe i smaczne danie dla całej rodziny, idealne na świąteczny obiad.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 892
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4007
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 892
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4007
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20059
Składniki
Do miski wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i czarny pieprz oraz musztardę, wszystko dokładnie razem łączymy.
Karkówkę kroimy w grubsze plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę wkładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy w niej mięso, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie plastry mięsa wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Obraną cebulę kroimy w grubsze plastry i układamy na karkówce, na każdym kawałku mięsa umieszczamy plaster żółtego sera a ser smarujemy majonezem. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.