Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach to pomysłowe i smaczne danie dla całej rodziny, idealne na świąteczny obiad.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24668
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1989
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24668
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1989
Składniki
Do miski wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i czarny pieprz oraz musztardę, wszystko dokładnie razem łączymy.
Karkówkę kroimy w grubsze plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę wkładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy w niej mięso, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie plastry mięsa wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Obraną cebulę kroimy w grubsze plastry i układamy na karkówce, na każdym kawałku mięsa umieszczamy plaster żółtego sera a ser smarujemy majonezem. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.