Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie, Idealna na gorąco lub na zimno. Pięknie się prezentuje na świątecznym stole. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Przyprawę połączyć z olejem, natrzeć dobrze mięso ,wstawić do lodówki na całą noc, jak ktoś nie ma czasu to na 1 godzinę do lodówki i też będzie pyszna. Następnie mięso wkładamy do rękawa, zapinamy spinaczami do pieczenia lub zawiązujemy sznurkiem kuchennym. W rękawie robimy dziury ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu wyciągamy z worka i studzimy jeśli ma być podawana na zimno. Jeśli mamy podać na gorąco to należy odczekać 30 minut ,zanim pokroimy i podamy z sosem. z wody wytworzonej w rękawie zrobić sos ,podbijając mąką. Uwaga na każdy kilogram mięsa jedna godzina pieczenia. Gotowe. Wesołych Świąt! Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube.