Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona karkówka pasuje na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki. Prosty przepis. Polecam.
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1155
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 345
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1155
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 345
Składniki
Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc). Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę. Smacznego ;)