Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2396

Dodano:

Odsłon: 1737

Pieczona karkówka pasuje na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki. Prosty przepis. Polecam.

Składniki

  • 1,2 kg karkówki wieprzowej,
  • 2 łyżki rozmarynu suszonego,
  • 2 łyżki gorczycy,
  • sól i pieprz do smaku.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

Przygotowanie

  1. Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc).

    Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń