Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 199
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 199
Składniki
Pokroić karkówkę na kwadraty mniej więcej zbliżone do ziemniaków. Mięso umieścić w woreczku do pieczenia, wsypać do niego wszystkie przyprawy i potrząsając dokładnie obtaczyć karkówkę w przyprawach. Następnie dodać ziemniaki, czosnek i ponownie wstrząsnąć całością. Piec około 1 godziny w szczelnie zamkniętym worku w temperaturze 190 st. C. Po tym czasie otworzyć worek i piec około 30 minut do uzyskania przypieczonej skórki na ziemniakach i karkówce.