Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka - niebo w gębie :)
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 134
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 163
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38159
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 171
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 134
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 163
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38159
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 171
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, skrapiamy olejem, przyprawiamy ulubionymi przyprawami do karkówki, solą i pieprzem. Po kilku godzinach obtaczamy w mące i przysmażamy z obu stron na złoto, na oleju.
Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i wykładamy na plastry karkówki.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie wykładamy na cebulę.
Papryki kroimy na paseczki, wykładamy na pieczarkach.
Robimy zalewę. Niepełną szklankę wody, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu winnego, niepełną szklankę ketchupu pikantnego, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki cukru, odrobina słodkiej papryki, 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalewamy nią karkówkę z warzywami.
W wolnowarze 8 godzin na low.
Tak wyglądał oryginalny przepis. Z braku pieczarek do wolnowaru poszły suszone grzyby (Obgotowane wcześniej ok. 15 minut) i zamiast octu winnego daliśmy ocet ryżowy.