Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka po cygańsku z wolnowaru

Karkówka po cygańsku z wolnowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 106

Karkówka - niebo w gębie :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Karkówkę (1-1,5kg) kroimy na plastry, skrapiamy olejem, przyprawiamy ulubionymi przyprawami do karkówki, solą i pieprzem. Po kilku godzinach obtaczamy w mące i przysmażamy z obu stron na złoto,na oleju,

  2. 2. Cebulę (3 sztuki) obieramy,myjemy,kroimy w piórka i wykładamy na plastry karkówki.

  3. 3. Pieczarki (1/2 kg) obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,następnie wykładamy na cebulę.

  4. 4. Paprykę (2 duże) kroimy na paseczki,wykładamy na pieczarkach.

  5. 5. Robimy zalewę - 3\4 szkl.wody, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu winnego, 3\4 szkl.ketchupu pikantnego, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki cukru, 1\3 łyżeczki słodkiej papryki, 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. zalewamy nią karkówkę z warzywami.

  6. 6. W wolnowarze 8 godzin na low.

  7. Tak wyglądał oryginalny przepis :) z braku pieczarek do wolnowaru poszły suszone grzyby (Obgotowane wcześniej ok. 15 minut) i zamiast octu winnego daliśmy ocet ryżowy :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń