Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Miłośnicy karkówki będą zachwyceni - mięso jest soczyste, delikatne, a jego smak podbijają kompozycja warzyw - pieczarek, marchewki i cebuli. Odpowiednio doprawione i zamarynowane mięso jest sekretem karkówki po królewsku. Koniecznie spróbuj.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35892
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1266
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35892
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1266
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        
                Składniki
Karkówkę pokrój w plastry - ok. 3 cm każdy i delikatnie je rozbij. W misce przygotuj marynatkę - dodaj olej, przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Włóż mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki - najlepiej na całą noc.
Pieczarki pokrój w ćwiartki, marchewkę w talarki a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż na nim warzywa (max. 5 minut) - możesz delikatnie przyprawić solą i pieprzem.
Plastry mięsa przełóż do naczynia żaroodpornego, jeśli marynata zostanie na dnie miski, przelej ją do naczynia. Na karkówkę wyłóż podsmażone warzywa. Przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny. Przed podaniem posyp karkówkę po królewsku posiekaną zieloną cebulką.
Karkówkę po królewsku najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.