Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy karkówki będą zachwyceni - mięso jest soczyste, delikatne, a jego smak podbijają kompozycja warzyw - pieczarek, marchewki i cebuli. Odpowiednio doprawione i zamarynowane mięso jest sekretem karkówki po królewsku. Koniecznie spróbuj.
Karkówkę pokrój w plastry - ok. 3 cm każdy i delikatnie je rozbij. W misce przygotuj marynatkę - dodaj olej, przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Włóż mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki - najlepiej na całą noc.
Pieczarki pokrój w ćwiartki, marchewkę w talarki a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż na nim warzywa (max. 5 minut) - możesz delikatnie przyprawić solą i pieprzem.
Plastry mięsa przełóż do naczynia żaroodpornego, jeśli marynata zostanie na dnie miski, przelej ją do naczynia. Na karkówkę wyłóż podsmażone warzywa. Przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny. Przed podaniem posyp karkówkę po królewsku posiekaną zieloną cebulką.
Karkówkę po królewsku najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.
Pyszna i szybka w przygotowaniu surówka obiadowa idealna do dań mięsnych rybn...
Odsłon: 4090
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 2521
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 2521
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry - ok. 3 cm każdy i delikatnie je rozbij. W misce przygotuj marynatkę - dodaj olej, przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Włóż mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki - najlepiej na całą noc.
Pieczarki pokrój w ćwiartki, marchewkę w talarki a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż na nim warzywa (max. 5 minut) - możesz delikatnie przyprawić solą i pieprzem.
Plastry mięsa przełóż do naczynia żaroodpornego, jeśli marynata zostanie na dnie miski, przelej ją do naczynia. Na karkówkę wyłóż podsmażone warzywa. Przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny. Przed podaniem posyp karkówkę po królewsku posiekaną zieloną cebulką.
Karkówkę po królewsku najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Aromatyczne Włoskie bolognese
Pyszne spaghetti bolognese prosto ze stolicy jedzenia -Rzymu Obiad dla 4 osób...
Odsłon: 62
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 125