Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pod pierzynką z warzyw

Karkówka pod pierzynką z warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 508

Na rodzinny obiad w sam raz

Składniki

  • Karkówka 1kg
  • Marchewka 2 szt.
  • Seler 1/4 główki
  • Cebula 1 szt
  • Pieczarki 300g
  • Por biała cześć 1 szt
  • Sól, pieprz, słodka papryka
  • Sos sojowy
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówke zamarynować w sosie sojowym z przyprawami i odstawić do lodówki na minimum 1h.
    W tym czasie przygotować warzywa. Marchewkę, seler zetrzeć na tarce, cebulę, por oraz pieczarki pokroić w piórka. W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć karkówke i wlać sos z marynaty, na niej warzywa,. Przykryć folia aluminiowa i piec w piekarniku 1h w 200 stopniach.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń