Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj pieczoną karkówkę przygotowuje się z dodatkiem kiszonej kapusty. Tym razem proponuję towarzystwo kapusty białej. Jest równie smaczna. Świetnie smakuje ugotowanymi ziemniakami lub kaszą.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy, szatkujemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wkładamy ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę do bigosu. Gotujemy do miękkości, aż woda odparuje.
Mięso myjemy i osuszamy. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kroimy w plastry i podsmażamy na oleju.
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w półkrążki, czosnek w plasterki. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól i pieprz. Mieszamy i chwilę smażymy.
Formę żaroodporną smarujemy olejem. Wkładamy 1/2 kapusty, mięso z cebulą, przykrywamy resztą kapusty. Polewamy sosem powstałym podczas smażenia. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. Pieczemy 1 godzinę. Odkrywamy i jeszcze chwilę zapiekamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.