Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj pieczoną karkówkę przygotowuje się z dodatkiem kiszonej kapusty. Tym razem proponuję towarzystwo kapusty białej. Jest równie smaczna. Świetnie smakuje ugotowanymi ziemniakami lub kaszą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy, szatkujemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wkładamy ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę do bigosu. Gotujemy do miękkości, aż woda odparuje.
Mięso myjemy i osuszamy. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kroimy w plastry i podsmażamy na oleju.
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w półkrążki, czosnek w plasterki. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól i pieprz. Mieszamy i chwilę smażymy.
Formę żaroodporną smarujemy olejem. Wkładamy 1/2 kapusty, mięso z cebulą, przykrywamy resztą kapusty. Polewamy sosem powstałym podczas smażenia. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. Pieczemy 1 godzinę. Odkrywamy i jeszcze chwilę zapiekamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.