Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na jesienny obiad. Karkówka przygotowana w ten sposób jest idealnie krucha i soczysta.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2616
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2616
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14108
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalej szklanką wody. Gotuj je do miękkości w wodzie w której się moczyły. Karkówkę rozbij lekko tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posmaruj z każdej strony ketchupem. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 200 stopniach C. W tym czasie paprykę pokrój w cienkie paski a cebulę w piórka. Podsmaż na patelni. Dołóż dynię i grzyby. Smaż do czasu aż warzywa zmiękną. Warzywa wyłóż na mięso. Posmaruj majonezem i przykryj startym na tarce żółtym serem i posyp tymiankiem. Zapiekaj jeszcze przez 20 minut.