Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha i wilgotne mięsko, idealne na wykwintny obiad.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, wędzoną paprykę, tymianek i sos Worcestershire. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na ok 8h (najlepiej na całą noc).
Gdy się zamarynuje przekładamy je do rękawa. Ustawiamy piekarnik na 100 stopni i pieczemy godzinę. Po godzinie zwiększamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 3 godziny.
Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z kaszą lub ziemniakami. Świetnie smakuje z żurawiną lub konfiturą z borówki.
Smacznego :)