Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha i wilgotne mięsko, idealne na wykwintny obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7719
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2773
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7719
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2773
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, wędzoną paprykę, tymianek i sos Worcestershire. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na ok 8h (najlepiej na całą noc).
Gdy się zamarynuje przekładamy je do rękawa. Ustawiamy piekarnik na 100 stopni i pieczemy godzinę. Po godzinie zwiększamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 3 godziny.
Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z kaszą lub ziemniakami. Świetnie smakuje z żurawiną lub konfiturą z borówki.
Smacznego :)