Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha i wilgotne mięsko, idealne na wykwintny obiad.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6049
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6049
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, wędzoną paprykę, tymianek i sos Worcestershire. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na ok 8h (najlepiej na całą noc).
Gdy się zamarynuje przekładamy je do rękawa. Ustawiamy piekarnik na 100 stopni i pieczemy godzinę. Po godzinie zwiększamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 3 godziny.
Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z kaszą lub ziemniakami. Świetnie smakuje z żurawiną lub konfiturą z borówki.
Smacznego :)