Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej podawanym mięsem w naszym domu. Jest soczysta, dzięki tłuszczykowi i bardzo smaczna. Można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso pociąć na 1,5 cm płaty. Nie rozbijać. Przełożyć do głębokiej miski. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać z rozdrobnionym czosnkiem i winem. Zalać na noc mięso. Odstawić do lodówki. Następnego dnia każdy kawałek zrumienić z dwóch stron na smalcu lub oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pozostałą marynatę. Dodać 1/2 szklanki bulionu , liście i ziele. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać czy płyn nie wyparował. Jeśli tak- dolać wodę, bulion lub wino.