Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej podawanym mięsem w naszym domu. Jest soczysta, dzięki tłuszczykowi i bardzo smaczna. Można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Składniki
Mięso pociąć na 1,5 cm płaty. Nie rozbijać. Przełożyć do głębokiej miski. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać z rozdrobnionym czosnkiem i winem. Zalać na noc mięso. Odstawić do lodówki. Następnego dnia każdy kawałek zrumienić z dwóch stron na smalcu lub oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pozostałą marynatę. Dodać 1/2 szklanki bulionu , liście i ziele. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać czy płyn nie wyparował. Jeśli tak- dolać wodę, bulion lub wino.