Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej podawanym mięsem w naszym domu. Jest soczysta, dzięki tłuszczykowi i bardzo smaczna. Można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 56
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 56
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Składniki
Mięso pociąć na 1,5 cm płaty. Nie rozbijać. Przełożyć do głębokiej miski. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać z rozdrobnionym czosnkiem i winem. Zalać na noc mięso. Odstawić do lodówki. Następnego dnia każdy kawałek zrumienić z dwóch stron na smalcu lub oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pozostałą marynatę. Dodać 1/2 szklanki bulionu , liście i ziele. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać czy płyn nie wyparował. Jeśli tak- dolać wodę, bulion lub wino.