Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej podawanym mięsem w naszym domu. Jest soczysta, dzięki tłuszczykowi i bardzo smaczna. Można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118688
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8644
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2475
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118688
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8644
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2475
Składniki
Mięso pociąć na 1,5 cm płaty. Nie rozbijać. Przełożyć do głębokiej miski. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać z rozdrobnionym czosnkiem i winem. Zalać na noc mięso. Odstawić do lodówki. Następnego dnia każdy kawałek zrumienić z dwóch stron na smalcu lub oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pozostałą marynatę. Dodać 1/2 szklanki bulionu , liście i ziele. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać czy płyn nie wyparował. Jeśli tak- dolać wodę, bulion lub wino.