Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie zielonych części porów.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15772
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 450
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15772
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 450
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem, podsmażyłem z posiekanymi porami.
Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso oprószyłem przyprawami i mąką, podsmażyłem. Podlałem wodą, dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie, marchewkę.
Gdy mięso było było półmiękkie dodałem, podsmażone wcześniej pory i dusiłem wspólnie aż do miękkości.
Do słoika dałem łyżkę mąki z wodą oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.
W trakcie duszenia próbuję sosu i ewentualnie doprawiam do smaku.