Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marynowane mięso z karkówki wrzucone na woka smakuje zawsze, tu wariacja sezamowa z odrobiną cynamonu i anyżu i minimalną ilością chilli,w towarzystwie kolendry i jaśminowego ryżu ;-)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1449
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4060
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1449
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4060
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
karkówkę kroimy na cienkie paseczki ( najcieńsze jak się da-możemy ją wcześniej schłodzić w zamrażalniku tak aby lepiej się kroiła ) przekładamy do podłużnego,szklanego naczynia,podlewamy sosem rybnym,sojowym i ostrygowym,dodajemy olej sezamowy,cynamon,anyż,chilli,pokrojoną dymkę,2 zmiażdżone ząbki czosnku,piórka czerwonej cebuli i pół pęczka świeżej kolendry W takiej marynacie trzymamy mięso w lodówce ok doby
na drugi dzień ,po wyjęciu z marynaty,smażymy w woku na oleju ryżowym na chrupko kawałki karkówki,podlewamy jeszcze sosem rybnym delikatnie,cynamonem i dodajemy ziarna sezamu i trochę świeżej kolendry
podajemy z ryżem jaśminowym,świeżą kolendrą,sezamem i ew. z sałatką kimchi smakuje wybornie,mniammm...;-) Smacznego ;-)