Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marynowane mięso z karkówki wrzucone na woka smakuje zawsze, tu wariacja sezamowa z odrobiną cynamonu i anyżu i minimalną ilością chilli,w towarzystwie kolendry i jaśminowego ryżu ;-)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1369
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1108
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2160
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1369
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1108
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2160
Składniki
karkówkę kroimy na cienkie paseczki ( najcieńsze jak się da-możemy ją wcześniej schłodzić w zamrażalniku tak aby lepiej się kroiła ) przekładamy do podłużnego,szklanego naczynia,podlewamy sosem rybnym,sojowym i ostrygowym,dodajemy olej sezamowy,cynamon,anyż,chilli,pokrojoną dymkę,2 zmiażdżone ząbki czosnku,piórka czerwonej cebuli i pół pęczka świeżej kolendry W takiej marynacie trzymamy mięso w lodówce ok doby
na drugi dzień ,po wyjęciu z marynaty,smażymy w woku na oleju ryżowym na chrupko kawałki karkówki,podlewamy jeszcze sosem rybnym delikatnie,cynamonem i dodajemy ziarna sezamu i trochę świeżej kolendry
podajemy z ryżem jaśminowym,świeżą kolendrą,sezamem i ew. z sałatką kimchi smakuje wybornie,mniammm...;-) Smacznego ;-)