Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marynowane mięso z karkówki wrzucone na woka smakuje zawsze, tu wariacja sezamowa z odrobiną cynamonu i anyżu i minimalną ilością chilli,w towarzystwie kolendry i jaśminowego ryżu ;-)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
karkówkę kroimy na cienkie paseczki ( najcieńsze jak się da-możemy ją wcześniej schłodzić w zamrażalniku tak aby lepiej się kroiła ) przekładamy do podłużnego,szklanego naczynia,podlewamy sosem rybnym,sojowym i ostrygowym,dodajemy olej sezamowy,cynamon,anyż,chilli,pokrojoną dymkę,2 zmiażdżone ząbki czosnku,piórka czerwonej cebuli i pół pęczka świeżej kolendry W takiej marynacie trzymamy mięso w lodówce ok doby
na drugi dzień ,po wyjęciu z marynaty,smażymy w woku na oleju ryżowym na chrupko kawałki karkówki,podlewamy jeszcze sosem rybnym delikatnie,cynamonem i dodajemy ziarna sezamu i trochę świeżej kolendry
podajemy z ryżem jaśminowym,świeżą kolendrą,sezamem i ew. z sałatką kimchi smakuje wybornie,mniammm...;-) Smacznego ;-)