Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marynowane mięso z karkówki wrzucone na woka smakuje zawsze, tu wariacja sezamowa z odrobiną cynamonu i anyżu i minimalną ilością chilli,w towarzystwie kolendry i jaśminowego ryżu ;-)
karkówkę kroimy na cienkie paseczki ( najcieńsze jak się da-możemy ją wcześniej schłodzić w zamrażalniku tak aby lepiej się kroiła )
przekładamy do podłużnego,szklanego naczynia,podlewamy sosem rybnym,sojowym i ostrygowym,dodajemy olej sezamowy,cynamon,anyż,chilli,pokrojoną dymkę,2 zmiażdżone ząbki czosnku,piórka czerwonej cebuli i pół pęczka świeżej kolendry
W takiej marynacie trzymamy mięso w lodówce ok doby
na drugi dzień ,po wyjęciu z marynaty,smażymy w woku na oleju ryżowym na chrupko kawałki karkówki,podlewamy jeszcze sosem rybnym delikatnie,cynamonem i dodajemy ziarna sezamu i trochę świeżej kolendry
podajemy z ryżem jaśminowym,świeżą kolendrą,sezamem i ew. z sałatką kimchi
smakuje wybornie,mniammm...;-)
Smacznego ;-)
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 176
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 190
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 64
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 110
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 91
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 176
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 190
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 64
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 110
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 91
Składniki
karkówkę kroimy na cienkie paseczki ( najcieńsze jak się da-możemy ją wcześniej schłodzić w zamrażalniku tak aby lepiej się kroiła ) przekładamy do podłużnego,szklanego naczynia,podlewamy sosem rybnym,sojowym i ostrygowym,dodajemy olej sezamowy,cynamon,anyż,chilli,pokrojoną dymkę,2 zmiażdżone ząbki czosnku,piórka czerwonej cebuli i pół pęczka świeżej kolendry W takiej marynacie trzymamy mięso w lodówce ok doby
na drugi dzień ,po wyjęciu z marynaty,smażymy w woku na oleju ryżowym na chrupko kawałki karkówki,podlewamy jeszcze sosem rybnym delikatnie,cynamonem i dodajemy ziarna sezamu i trochę świeżej kolendry
podajemy z ryżem jaśminowym,świeżą kolendrą,sezamem i ew. z sałatką kimchi smakuje wybornie,mniammm...;-) Smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 109
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 99