Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruchutkie mięso w pysznym sosie, do tego bardzo łatwe w przygotowaniu! Polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Karkówkę pokroić na 1-1,5 cm plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Obtoczyć lekko w mące i smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Następnie przesmażone kotlety przełożyć do garnka..
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni, nie zmieniając oleju. Jak się lekko ze złoci przerzucamy wszystko do garnka z mięsem. Podlewamy wodą ok 100 ml i dusimy pod przykryciem na malutkim ogniu ok 1,5 h. Od czasu do czasu należy zamieszać, żeby się nie przypaliło i ewentualnie podlać wodą gdyby było za gęste.
Po tym czasie cebulka niemal się rozpuści i powstanie przepyszny naturalny sos cebulowy:) Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem :)
Smacznego!