Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruchutkie mięso w pysznym sosie, do tego bardzo łatwe w przygotowaniu! Polecam!
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 136
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 751
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 136
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 751
Składniki
Karkówkę pokroić na 1-1,5 cm plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Obtoczyć lekko w mące i smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Następnie przesmażone kotlety przełożyć do garnka..
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni, nie zmieniając oleju. Jak się lekko ze złoci przerzucamy wszystko do garnka z mięsem. Podlewamy wodą ok 100 ml i dusimy pod przykryciem na malutkim ogniu ok 1,5 h. Od czasu do czasu należy zamieszać, żeby się nie przypaliło i ewentualnie podlać wodą gdyby było za gęste.
Po tym czasie cebulka niemal się rozpuści i powstanie przepyszny naturalny sos cebulowy:) Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem :)
Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Dania główne
Wielkanocne roladki z indyka nadziewane kapustą kiszoną i żurawiną
Dania główne
Wątróbka z ryżem
Dania główne
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 32
Wielkanocne roladki z indyka nadziewane kapustą kiszoną i żurawiną
Pyszne i proste w przygotowaniu świąteczne danie, idealne na wielkanocny stół.
Odsłon: 321