Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tych, którym znudziła się już karkówka z grilla, bo to delikatne i kruche mięso w aromatycznym sosie. Przepis przywiozłem z Siedliska nad jeziorem u Basi i Grzesia - serdecznie polecam ich kuchnię i pensjonat ;-)
Karkówkę kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jak się porządnie przyrumieni, przekładamy do żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z pokrywką).
W czasie, kiedy smaży się mięso, cebulę kroimy w piórka a paprykę w kostkę, a potem smażymy na tej samej patelni, na której przyrządzaliśmy karkówkę. Jak już cebula się zeszkli, a papryka nieco zmięknie, przekładamy je na kotlety.
A w czasie, kiedy smaży się cebula i papryka, zabieramy się za pieczarki: myjemy je, kroimy w ćwiartki lub ósemki, a potem smażymy, aż odparują i nieco się zrumienią, po czym przekładamy je do naczynia z mięsem.
Teraz czas na ogórki: kroimy je w kostkę i rozkładamy równomiernie na mięsie i warzywach.
Zalewę z ogórków odcedzamy i mieszamy z ketchupem. Gotowym sosem zalewamy nasze danie, po czym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 1,5 - 2 godziny.
Podajemy z ryżem. Smacznego !!!
Tak przygotowana karkówka przypadnie do gustu osobom lubiącym mniej pikantne...
Odsłon: 4652
W tym zestawie produktów potrawę ze zwykłej wątróbki mogę nazwać bez obawy ra...
Odsłon: 13469
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 164
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 24
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 109
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 164
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 24
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 109
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jak się porządnie przyrumieni, przekładamy do żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z pokrywką).
W czasie, kiedy smaży się mięso, cebulę kroimy w piórka a paprykę w kostkę, a potem smażymy na tej samej patelni, na której przyrządzaliśmy karkówkę. Jak już cebula się zeszkli, a papryka nieco zmięknie, przekładamy je na kotlety.
A w czasie, kiedy smaży się cebula i papryka, zabieramy się za pieczarki: myjemy je, kroimy w ćwiartki lub ósemki, a potem smażymy, aż odparują i nieco się zrumienią, po czym przekładamy je do naczynia z mięsem.
Teraz czas na ogórki: kroimy je w kostkę i rozkładamy równomiernie na mięsie i warzywach.
Zalewę z ogórków odcedzamy i mieszamy z ketchupem. Gotowym sosem zalewamy nasze danie, po czym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 1,5 - 2 godziny. Podajemy z ryżem. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 134
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 145