Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami

Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 577 Ocena: 5201

Dodano:

Odsłon: 12605

Mięso przykryte pysznym sosem z dodatkiem pieczarek.

Składniki

  • ½ kg karkówki
  • 2 sosy słodko kwaśne Łowicza
  • Przyprawa do karkówki
  • 25 dag pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Karkówkę kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
    2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  2. 3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  3. 4. Cebule obieramy i kroimy kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Do cebuli dodajemy pieczarki.

  5. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 7. Wlewamy sos, chwilę gotujemy.

  7. 8. Przekładamy na mięso.

  8. 9. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudia11098 04 stycznia Bardzo dobra karkówka ;) Zostaje u mnie na dłużej :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń