Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja obiadowa to duszona karkówka przygotowana w sosie szczawiowym, jedliście kiedyś ?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry 1,5 cm obsypać przyprawami wlać dwie łyżki oleju i wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem wstawić na noc do lodówki
Do podsmażonego mięsa wlać wodę dodać suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy dusić tak do miękkości mięsa pod przykryciem
W czasie duszenia przygotować sos do miseczki dodać szczaw, cukier i śmietanę oraz gorący wywar z mięsa zalać duszące się mięso i zagotować cały czas mieszając