Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które robię od lat i które uwielbiają moi goście. Wspaniale smakuje podane zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Składniki
Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 200ºC.
Przygotować płaskie naczynie żaroodporne (u mnie płyta żaroodporna dołączona do piekarnika).
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości 1 cm. Lekko rozklepać.
W miseczce wymieszać keczup pikantny z keczupem łagodnym.
Kotlety z karkówki posmarować z obu stron mieszanką keczupu łagodnego i pikantnego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Mięso wstawić do piekarnika. Piec 30 minut z jednej strony. Obrócić i piec kolejne 30 minut.
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki lub plasterki.
Na podpieczonym mięsie ułożyć plasterki cebuli i pokrojone pieczarki. Piec 10 minut. Po tym czasie przemieszać mięso, pieczarki i cebulę. Całość piec do czasu, aż mięso będzie miękkie. Najczęściej 30-40 minut.