Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które robię od lat i które uwielbiają moi goście. Wspaniale smakuje podane zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Składniki
Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 200ºC.
Przygotować płaskie naczynie żaroodporne (u mnie płyta żaroodporna dołączona do piekarnika).
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości 1 cm. Lekko rozklepać.
W miseczce wymieszać keczup pikantny z keczupem łagodnym.
Kotlety z karkówki posmarować z obu stron mieszanką keczupu łagodnego i pikantnego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Mięso wstawić do piekarnika. Piec 30 minut z jednej strony. Obrócić i piec kolejne 30 minut.
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki lub plasterki.
Na podpieczonym mięsie ułożyć plasterki cebuli i pokrojone pieczarki. Piec 10 minut. Po tym czasie przemieszać mięso, pieczarki i cebulę. Całość piec do czasu, aż mięso będzie miękkie. Najczęściej 30-40 minut.