Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy z majerankiem i odrobiną otartej skórki z pomarańczy jest aromatyczny o wyjątkowym smaku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1540
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1540
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, skórką z pomarańczy i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć majerankiem. Przykryć i odłożyć na 2-3 godziny.
Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, oprószyć papryką, podlać odrobiną wody. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 70 minut.
W trakcie pieczenia mięso oblewać powstałym podczas pieczenia sosem.
15 minut przed końcem pieczeni z mięsa usunąć pokrywę.