Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy z majerankiem i odrobiną otartej skórki z pomarańczy jest aromatyczny o wyjątkowym smaku.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, skórką z pomarańczy i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć majerankiem. Przykryć i odłożyć na 2-3 godziny.
Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, oprószyć papryką, podlać odrobiną wody. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 70 minut.
W trakcie pieczenia mięso oblewać powstałym podczas pieczenia sosem.
15 minut przed końcem pieczeni z mięsa usunąć pokrywę.