Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego. Po długiej i smutnej zimie wreszcie nadchodzi piękna wiosna, a maj jest już prawdziwie ciepły i słoneczny. Warto wyjść więc do ogrodu i zjeść coś pysznego na świeżym powietrzu. Oczywiście dla wielbicieli potraw grillowanych mamy dziś propozycję wyśmienitej karkówki z grilla.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Składniki
Karkówkę marynujemy co najmniej kilka godzin przed grillowaniem. Propozycja marynaty do karkówki z grilla: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-marynata-do-karkowki-z-grilla,1966127,walek.html
Osączamy kotlety z marynaty, układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez około 5-6 minut z każdej strony. Podczas pieczenia smarujemy karkówkę marynatą. Grillujemy mięso na dużym ogniu, na koniec odkładamy je na bok rusztu, gdzie jest mniejszy ogień, na kilka minut. Po tym czasie zdejmujemy karkówkę z rusztu. Karkówka z grilla gotowa!
Najlepszymi dodatkami do grillowanej karkówki są różne sałatki i sos grecki tzatziki. Oto nasza propozycja prostej sałatki do grilla: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-prosta-salatka-do-grilla,1966126,walek.html
Oraz sosu tzatziki: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-sos-tzatziki-do-mies-z-grilla,1965600,walek.html