Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z kociołka to pyszne i dobrze doprawione mięso, które wręcz rozpływa się w ustach dzięki długiej obróbce cieplnej. Papryka i cebula dodają jej przyjemnej słodyczy i aromatu lata. Tak przyrządzony gulasz jest łatwy do przygotowania, choć z pewnością nie szybki. Z powodzeniem można go jednak przyrządzić dzień wcześniej lub od razu przyszykować podwójną lub potrójną porcję! Danie przyjemnie rozgrzewa i z pewnością posmakuje całej rodzinie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1580
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1580
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
W dużym garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Smaż przez 5-10 minut do miękkości. Dołóż paprykę w proszku i posiekany drobno czosnek. Kontynuuj smażenie przez kolejne 2-3 minuty aż całość zacznie ładnie pachnieć. Dodaj pomidory i bulion. Doprowadź do wrzenia.
Karkówkę umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę. Oprósz mięso mąką.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy. Podsmaż mięso do zrumienienia ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do garnka z warzywami. Dopraw całość solą i pieprzem. Dołóż również liście laurowe.
Karkówkę z kociołka gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejną godzinę lub do momentu aż sos zredukuje się i zgęstnieje.
Danie podawaj z dodatkiem ryżu, chleba lub placków ziemniaczanych.