Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z kociołka to pyszne i dobrze doprawione mięso, które wręcz rozpływa się w ustach dzięki długiej obróbce cieplnej. Papryka i cebula dodają jej przyjemnej słodyczy i aromatu lata. Tak przyrządzony gulasz jest łatwy do przygotowania, choć z pewnością nie szybki. Z powodzeniem można go jednak przyrządzić dzień wcześniej lub od razu przyszykować podwójną lub potrójną porcję! Danie przyjemnie rozgrzewa i z pewnością posmakuje całej rodzinie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
W dużym garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Smaż przez 5-10 minut do miękkości. Dołóż paprykę w proszku i posiekany drobno czosnek. Kontynuuj smażenie przez kolejne 2-3 minuty aż całość zacznie ładnie pachnieć. Dodaj pomidory i bulion. Doprowadź do wrzenia.
Karkówkę umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę. Oprósz mięso mąką.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy. Podsmaż mięso do zrumienienia ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do garnka z warzywami. Dopraw całość solą i pieprzem. Dołóż również liście laurowe.
Karkówkę z kociołka gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejną godzinę lub do momentu aż sos zredukuje się i zgęstnieje.
Danie podawaj z dodatkiem ryżu, chleba lub placków ziemniaczanych.