Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w marynacie musztardowo korniszonowej. Postanowiłam wykorzystać korniszony domowe które bardzo fajnie pasują do tego mięsa. Uzyskamy też bardzo smaczny sos.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Mięso kroję na plastry 1,5 cm, przekładam do miski, dodaję czosnek pokrojony, cebule w piórka, sól, pieprz, rozmaryn, ocet winny, musztardę, i mięso obracam dokładnie w marynacie. Odkładam do lodówki na noc. Mięso przekładam do brytfanny rozgrzanej ze smalcem i przesmażam z każdej strony obracając od czasu do czasu. Podlewam wodą w między czasie, i smażę na wolnym ogniu około godzinę. W połowie smażenia dodaję ogórki korniszony pokrojone. Na końcu wyjmuję mięso i ogórki a z wywaru robię sos. W kubku rozrabiam mąkę z 125 ml wody. wlewam do gotującego się wywaru i zagotowuje doprawiam, pieprzem czerwonym.