Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w marynacie musztardowo korniszonowej. Postanowiłam wykorzystać korniszony domowe które bardzo fajnie pasują do tego mięsa. Uzyskamy też bardzo smaczny sos.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414968
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414968
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Mięso kroję na plastry 1,5 cm, przekładam do miski, dodaję czosnek pokrojony, cebule w piórka, sól, pieprz, rozmaryn, ocet winny, musztardę, i mięso obracam dokładnie w marynacie. Odkładam do lodówki na noc. Mięso przekładam do brytfanny rozgrzanej ze smalcem i przesmażam z każdej strony obracając od czasu do czasu. Podlewam wodą w między czasie, i smażę na wolnym ogniu około godzinę. W połowie smażenia dodaję ogórki korniszony pokrojone. Na końcu wyjmuję mięso i ogórki a z wywaru robię sos. W kubku rozrabiam mąkę z 125 ml wody. wlewam do gotującego się wywaru i zagotowuje doprawiam, pieprzem czerwonym.