Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z patelni grillowej

Karkówka z patelni grillowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1025 Ocena: 7056

Dodano:

Odsłon: 394

Dziś na obiad zaserwowałam karkówkę wieprzową z patelni grillowej, lubicie proste i szybkie w wykonaniu obiady ? U nas bardzo takie rozwiązanie lubimy nie ma wysiłku a obiad szybciej znika niż to możliwe

Składniki

  • 1 kg karkówki wieprzowej,
  • sól,
  • pieprz naturalny,
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa,
  • 3-4 łyżki oleju
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka z patelni grillowej

Przygotowanie

  1. Przygotować karkówkę opłukać ją i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody, następnie pokroić na plastry po dwa centymetry każdy kawałek osobno ponakłuwać specjalnym urządzeniem lub za pomocą dużej wykałaczki jeśli ktoś z was nie ma urządzenia

  2. Gdy mamy już wszystkie plastry ponakłuwane wtedy każdy posolić oraz obsypać pieprzem naturalnym układając jeden na drugim. Tak przygotowane plastry karkówki przełożyć do miski wsypać przyprawę do mięsa oraz wlać olej i wszystko wetrzeć w plastry mięsa odstawić na 15 minut aby dokładnie przyprawy wchłonęły się w mięso karkówki

  3. Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor

  4. Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń