Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad zaserwowałam karkówkę wieprzową z patelni grillowej, lubicie proste i szybkie w wykonaniu obiady ? U nas bardzo takie rozwiązanie lubimy nie ma wysiłku a obiad szybciej znika niż to możliwe
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3310
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1357
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3310
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1357
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Składniki
Przygotować karkówkę opłukać ją i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody, następnie pokroić na plastry po dwa centymetry każdy kawałek osobno ponakłuwać specjalnym urządzeniem lub za pomocą dużej wykałaczki jeśli ktoś z was nie ma urządzenia
Gdy mamy już wszystkie plastry ponakłuwane wtedy każdy posolić oraz obsypać pieprzem naturalnym układając jeden na drugim. Tak przygotowane plastry karkówki przełożyć do miski wsypać przyprawę do mięsa oraz wlać olej i wszystko wetrzeć w plastry mięsa odstawić na 15 minut aby dokładnie przyprawy wchłonęły się w mięso karkówki
Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor
Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor