Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad zaserwowałam karkówkę wieprzową z patelni grillowej, lubicie proste i szybkie w wykonaniu obiady ? U nas bardzo takie rozwiązanie lubimy nie ma wysiłku a obiad szybciej znika niż to możliwe
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Składniki
Przygotować karkówkę opłukać ją i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody, następnie pokroić na plastry po dwa centymetry każdy kawałek osobno ponakłuwać specjalnym urządzeniem lub za pomocą dużej wykałaczki jeśli ktoś z was nie ma urządzenia
Gdy mamy już wszystkie plastry ponakłuwane wtedy każdy posolić oraz obsypać pieprzem naturalnym układając jeden na drugim. Tak przygotowane plastry karkówki przełożyć do miski wsypać przyprawę do mięsa oraz wlać olej i wszystko wetrzeć w plastry mięsa odstawić na 15 minut aby dokładnie przyprawy wchłonęły się w mięso karkówki
Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor
Po wyznaczonym czasie plastry karkówki przełożyć na patelnię grillową można wlać jeszcze odrobinę oleju. Smażyć z obu stron na bardzo wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie ładnie podsmażone na złocisty kolor