Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13288
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 488
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9841
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13288
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 488
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9841
Składniki
Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.
Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!