Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2063
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2063
Składniki
Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.
Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!