Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1252
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2984
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79630
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 505
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1252
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2984
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79630
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 505
Składniki
Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.
Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!