Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieca

Karkówka z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 550

Dodano:

Odsłon: 15186

Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło

Składniki

  • 2 kg karczku bez kości, przyprawy: ziele angielskie, papryka słodka,
  • liść laurowy,lubczyk,pieprz, pęczek natki z pietruszki
  • pęczek świeżego koperku, czosnek wyciśnięty
  • cebula w plasterkach,olej, przecier pomidorowy.
> 6 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Karkówka z pieca

Przygotowanie

  1. Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.

  2. Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń