Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7492
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2448
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7492
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2448
Składniki
Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.
Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!