Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1236

Dodano:

Odsłon: 1652

Prosty i szybki sposób na pyszny obiad :-)

Składniki

  • ok.1 kg karkówki
  • 2 -3 cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • mąka
  • olej
  • sól,pieprz
  • 1 kostka rosołowa mięsna
  • vegeta
  • Delikat Knorr’a do mięs
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć wegetą i Delikatem Knorr’a z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa włożyć pieczarki i cebulę. Oprószyć solą. Smażyć na małym ogniu. Pieczarki z cebulą wyłożyć na plastry mięsa.

  3. W 1/2 litra wody rozpuścić kostkę mięsną. Zalać wywarem mięso i grzyby. Przykryć naczynie i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 1,5 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń