Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na pyszny obiad :-)
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1823
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1885
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9141
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1823
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1885
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9141
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć wegetą i Delikatem Knorr’a z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa włożyć pieczarki i cebulę. Oprószyć solą. Smażyć na małym ogniu. Pieczarki z cebulą wyłożyć na plastry mięsa.
W 1/2 litra wody rozpuścić kostkę mięsną. Zalać wywarem mięso i grzyby. Przykryć naczynie i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 1,5 godziny.