Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na pyszny obiad :-)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 78
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15453
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 78
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15453
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć wegetą i Delikatem Knorr’a z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa włożyć pieczarki i cebulę. Oprószyć solą. Smażyć na małym ogniu. Pieczarki z cebulą wyłożyć na plastry mięsa.
W 1/2 litra wody rozpuścić kostkę mięsną. Zalać wywarem mięso i grzyby. Przykryć naczynie i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 1,5 godziny.