Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą rodzinę swoim smakiem i aromatem? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie – karkówkę z warzywami pieczoną w piekarniku. To danie nie tylko rozpieszcza podniebienie, ale również jest proste w przygotowaniu. Dzięki łatwo dostępnym składnikom oraz aromatycznym przyprawom, możesz stworzyć wspaniały obiad, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Karkówkę podawaj gorącą z warzywami bezpośrednio po upieczeniu.
deska do krojenia, miska, nóż, naczynie żaroodporne
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3287
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3287
Składniki
Obrane ziemniaki kroimy w większą kostkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę również kroimy w większą kostkę a następnie dodajemy do ziemniaków. Obraną marchewkę kroimy w grubsze plastry po czym dodajemy do ziemniaków i cebuli. Do miski z warzywami wrzucamy również oczyszczone pieczarki. Warzywa doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi na końcu wlewamy olej i wszystko dokładnie razem łączymy.
Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięso umieszczamy w misce, doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz słodką wędzoną papryką, dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko dokładnie razem łączymy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa i równomiernie je rozprowadzamy. Na warzywach układamy kawałki mięsa, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Danie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 2 godziny, w trakcie pieczenia kilkakrotnie mieszamy zawartość naczynia.