Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy powoli dobiega końca więc karkówka wraca z powrotem do kuchni. Co powiecie na pomysł aby zapiec ją z kiszoną kapustą ? Ja już wiem że warto i nieraz wrócę do tego przepisu.
Bardzo smaczna i krucha karkówka, zapiekana z pieczarkami , koncentratem pomi...
Odsłon: 971
Karkówka wieprzowa i kiszona kapusta to idealny duet na bogaty, pożywny obiad...
Odsłon: 48260
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 489
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 81
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 489
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 81
Składniki
Plastry karkówki rozklepujemy i doprawiamy każdy plaster przyprawami z odrobiną oliwy i odstawiamy na ok 30 minut. W między czasie oczyszczamy pieczarki, szatkujemy je i podsmażamy na maśle. Kapustę kiszoną mocząc i cedząc pozbawiamy nadmiaru kwaśności (wedle uznania) szatkujemy na drobniejsze kawałki i dodajemy do pieczarek i uzupełniamy poziom wody do poziomu kapusty w garnku dodając listki, ziele i pieprz (żona użyła by kostki rosołowej) . Całość gotujemy do miękkości kapusty. Połową ugotowanej kapusty wykładam dno naczynia żaroodpornego a na niej podsmażoną na maśle (tak tylko aby zamknąć pory mięsa) kawałki karkówki. Całość nakrywam resztą kapusty i polewam wszystko śmietaną kremówką. Zapiekam ok 40 minut w 190oC.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Dania główne
Mini Tortille
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana
Dania główne
Włoski gulasz wołowy
Roladki z masłem i pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 192
Mini Tortille
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie m...
Odsłon: 46