Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe połączenie składników w wyjątkowym wydaniu
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 60
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 60
Składniki
W garnku przyrumieniamy cukier na złoty karmel, dodajemy wodę. Do miski wsypujemy mąkę, 2 jaja i ostudzony karmel; wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy cienko na stolnicy i kroimy w szerokie paski (ok. 6 - 8 cm).
Siekamy orzechy laskowe i ziemne, dodajemy migdały, wrzucamy do mielonego sera, dodając posiekaną bazylię, 1 żółtko i posiekany czosnek; solimy, pieprzymy, wszystko mieszamy. Każdy pasek ciasta smarujemy rozmąconym jajem.
Z farszu formujemy kulki i kładziemy na pasku co 6 cm, na to nakładamy drugi pasek. Usuwamy dłonią nadmiar powietrza wokół kulek farszu, brzegi ściskamy i wycinamy trójkąty ravioli. Gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy przez 3 minuty od wypłynięcia pierożków na powierzchnię.
Czosnek kroimy w plasterki, suszone pomidory siekamy, wrzucamy razem na patelnię. Dolewamy olej z pomidorów, dodajemy śmietankę, sól, pieprz i masło, redukujemy sos stale mieszając. Ugotowane ravioli odcedzamy i przerzucamy do sosu, dodajemy posiekaną bazylię; podajemy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.