Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp pieczony w porze i selerze naciowym.

Karp pieczony w porze i selerze naciowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1084 Ocena: 22235

Dodano:

Odsłon: 1010

Polecam na kolację wigilijną tak przygotowanego karpia.Delikatne mięso ryby idealnie współgra z porem i selerem.Danie jednogarnkowe szybkie do przygotowania .

Składniki

  • 4 kawałki karpia
  • duży por biała część
  • 2 łodygi selera naciowego,pęczek koperku
  • 1/4 kostki masła,sól ,pieprz cytrynowy
  • sok z 1/2 cytryny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karp pieczony w porze i selerze naciowym.

Przygotowanie

  1. Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie paski masła,na masło część pokrojonego pora ,selera naciowego oraz koperek.
    Na wierzch położyć kawałki karpia ,skropić go sokiem z cytryny ,posolić i posypać pieprzem cytrynowym.
    Dać pozostałą część pora,selera i koperku.
    Ułożyć kilka pasków masła.

  2. Naczynie przykryć i dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Piec 15 min.Po tym czasie zdjąc folię lub pokrywę i zapiec jeszcze 10min.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 04 grudnia 2021 Nie wiem jak taki karp smakuje bo nie miałam okazji próbować ale prezentuje się bardzo smakowicie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 01 grudnia 2021 Dzieki za rewelacyjny pomysl na delikatnego karpia. w tym roku chcialam zrobic pieczonego i ten przepis idealnie trafil w moj gust! Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2021 Przy takich Twoich przepisach, to ja do końca roku nie dociągnę ;)
Rybka zawsze pyszna, no może poza Fugu ;p
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń