Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Rybę można przygotować w piekarniku, jak i na grillu.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155033
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1092
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155033
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1092
Składniki
Karpie dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem lub/i ziołami prowansalskimi czy przyprawą do ryb. Na każdej rybie wkładamy cienkie plasterki cytryny oraz kawałki masła. Zawijamy folię i pieczemy na rozgrzanym grillu bądź w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!