Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15268
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 491
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15268
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 491
Składniki
Płat karpia oczyścić z łusek. Delikatnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posypać solą i cukrem po obu stronach. Zostawić w miseczce w lodówce na całą noc. Rybę opłukać, osuszyć. Pokroić na porcje. Rozbełtać jajko z łyżkq oleju rzepakowego. Dodać do miseczki z rybą. Rybę dokładnie wymasować w jajku. Każdy kawłek ryby osypywać mąką krupczatką. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym ( ok 1 cm ) Układać skórą do patelni. Smażyć ok 5 minut. Posolić w trakcie smażenia. Następnie obrócić i jeszcze dosmażyć. Obrócić tylko raz. Przyrumienione kawałki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z plasterkiem cytryny i ulubioną sałatką. Smacznego.