Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 452
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 452
Składniki
Płat karpia oczyścić z łusek. Delikatnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posypać solą i cukrem po obu stronach. Zostawić w miseczce w lodówce na całą noc. Rybę opłukać, osuszyć. Pokroić na porcje. Rozbełtać jajko z łyżkq oleju rzepakowego. Dodać do miseczki z rybą. Rybę dokładnie wymasować w jajku. Każdy kawłek ryby osypywać mąką krupczatką. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym ( ok 1 cm ) Układać skórą do patelni. Smażyć ok 5 minut. Posolić w trakcie smażenia. Następnie obrócić i jeszcze dosmażyć. Obrócić tylko raz. Przyrumienione kawałki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z plasterkiem cytryny i ulubioną sałatką. Smacznego.