Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Płat karpia oczyścić z łusek. Delikatnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posypać solą i cukrem po obu stronach. Zostawić w miseczce w lodówce na całą noc. Rybę opłukać, osuszyć. Pokroić na porcje. Rozbełtać jajko z łyżkq oleju rzepakowego. Dodać do miseczki z rybą. Rybę dokładnie wymasować w jajku. Każdy kawłek ryby osypywać mąką krupczatką. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym ( ok 1 cm ) Układać skórą do patelni. Smażyć ok 5 minut. Posolić w trakcie smażenia. Następnie obrócić i jeszcze dosmażyć. Obrócić tylko raz. Przyrumienione kawałki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z plasterkiem cytryny i ulubioną sałatką. Smacznego.