Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki filetów z karpia smażone na maśle klarowanym, to jedna z najlepszych ryb na stole wigilijnym, smakuje zarówno na ciepło zaraz po usmażeniu jak i na zimno. Marynuję karpia w plastrach cebuli całą noc, jest niezwykle aromatyczna.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Karpia oczyść z łusek, wypatrosz, przedziel na pół i wyfiletuj. Wypłukaj dokładnie kilka razy, włóż do miski i zalej mlekiem mocz około 2 godziny, wyjmij i osusz ręcznikiem papierowym, skrop obficie sokiem z cytryny , następnie posyp solą i pieprzem. Cebulę obierz pokrój w plastry , i ułóż na karpiu. Karpia ułóż na tacy owiń folię spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmij rybę, osusz lekko ręcznikiem papierowym. Jajka roztrzep w misce, do dwóch kolejnych wsyp mąkę i bułkę tartą. Na patelni rozgrzej masło klarowane i obtaczaj karpia w mące , jajku i bułce tartej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Karpia podaj z sałatkę z ziemniaków i ogórków kiszonych, przepis na moim profilu. Polecam.