Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywałam cebulę do wątróbek rybich jak i do karpia. Podzieliłam na 2 części,2/3 wywaru wykorzystałam do karpia,a 1/3 do wątróbek.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 688
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4179
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17411
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3261
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 220
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 688
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4179
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17411
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3261
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 220
Składniki
Cebulę zalać wodą i ugotować 40min. Letnią zblendować.
Do zblendowanej cebuli dać liście laurowe i ziele angielskie. Wywar dprawić solą,pieprzem i cukrem,smak ma być złamany..bardziej słodki. Na gotujący wywar wrzucić poporcjowanego karpia i gotować 15-20min. Ugotowaną rybę wyjąć na pólmisek.
Do gorącego wywaru dać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Teraz dprawić jeszcze raz do smaku. Letnim wywarem zalać ryby i dać do stężenia. Smacznego życzę!