Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywałam cebulę do wątróbek rybich jak i do karpia. Podzieliłam na 2 części,2/3 wywaru wykorzystałam do karpia,a 1/3 do wątróbek.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 375
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2656
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 707
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 375
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2656
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 707
Składniki
Cebulę zalać wodą i ugotować 40min. Letnią zblendować.
Do zblendowanej cebuli dać liście laurowe i ziele angielskie. Wywar dprawić solą,pieprzem i cukrem,smak ma być złamany..bardziej słodki. Na gotujący wywar wrzucić poporcjowanego karpia i gotować 15-20min. Ugotowaną rybę wyjąć na pólmisek.
Do gorącego wywaru dać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Teraz dprawić jeszcze raz do smaku. Letnim wywarem zalać ryby i dać do stężenia. Smacznego życzę!