Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywałam cebulę do wątróbek rybich jak i do karpia. Podzieliłam na 2 części,2/3 wywaru wykorzystałam do karpia,a 1/3 do wątróbek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Cebulę zalać wodą i ugotować 40min. Letnią zblendować.
Do zblendowanej cebuli dać liście laurowe i ziele angielskie. Wywar dprawić solą,pieprzem i cukrem,smak ma być złamany..bardziej słodki. Na gotujący wywar wrzucić poporcjowanego karpia i gotować 15-20min. Ugotowaną rybę wyjąć na pólmisek.
Do gorącego wywaru dać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Teraz dprawić jeszcze raz do smaku. Letnim wywarem zalać ryby i dać do stężenia. Smacznego życzę!