Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywałam cebulę do wątróbek rybich jak i do karpia. Podzieliłam na 2 części,2/3 wywaru wykorzystałam do karpia,a 1/3 do wątróbek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8303
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 977
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 280
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 50
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8303
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 977
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 280
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 50
Składniki
Cebulę zalać wodą i ugotować 40min. Letnią zblendować.
Do zblendowanej cebuli dać liście laurowe i ziele angielskie. Wywar dprawić solą,pieprzem i cukrem,smak ma być złamany..bardziej słodki. Na gotujący wywar wrzucić poporcjowanego karpia i gotować 15-20min. Ugotowaną rybę wyjąć na pólmisek.
Do gorącego wywaru dać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Teraz dprawić jeszcze raz do smaku. Letnim wywarem zalać ryby i dać do stężenia. Smacznego życzę!