Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywałam cebulę do wątróbek rybich jak i do karpia. Podzieliłam na 2 części,2/3 wywaru wykorzystałam do karpia,a 1/3 do wątróbek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Cebulę zalać wodą i ugotować 40min. Letnią zblendować.
Do zblendowanej cebuli dać liście laurowe i ziele angielskie. Wywar dprawić solą,pieprzem i cukrem,smak ma być złamany..bardziej słodki. Na gotujący wywar wrzucić poporcjowanego karpia i gotować 15-20min. Ugotowaną rybę wyjąć na pólmisek.
Do gorącego wywaru dać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Teraz dprawić jeszcze raz do smaku. Letnim wywarem zalać ryby i dać do stężenia. Smacznego życzę!