Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszny karp.
Smaczny burger domowej roboty. Mega kaloryczny ,mega soczysty. Czasami człowi...
Odsłon: 2483
Składniki
Karpia sprawić. Mięso oddzielić od kręgosłupa. Mięso posolić, pocukrzyć i pozostawić w lodówce na 2 godz. Ugotować włoszczyznę (15min) i dołożyć łeb, kręgosłup, płetwy. Gotować kolejne 15 min. Mięso, zeszkloną cebulę, jajka ugotowane na twardo, migdały ze skórkami przepuścić przez maszynkę. Dokładnie wszystko wyrobić . Dodać 3 łyżki oleju, 2 jajka i jeszcze wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Z masy rybnej formować kule, spłaszczyć i wkładć do wrzącego wywaru. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypać troszkę bułki tartej. Gotować na słabym ogniu ok 10 min. Ugotowane kulki przełożyć na półmisek i zalać przecedzonym wywarem. Po schłodzeniu powstanie delikatna galaretka. Jeśli ktoś lubi bardziej ścisłą galaretkę, to do wywaru trzeba dodać żelatyny. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ruskie
Dania główne
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Kotlety ruskie
Kotlety ruskie to smakowite, wegetariańskie kotleciki przygotowane z tych sam...
Odsłon: 4401
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 854