Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszny karp.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Składniki
Karpia sprawić. Mięso oddzielić od kręgosłupa. Mięso posolić, pocukrzyć i pozostawić w lodówce na 2 godz. Ugotować włoszczyznę (15min) i dołożyć łeb, kręgosłup, płetwy. Gotować kolejne 15 min. Mięso, zeszkloną cebulę, jajka ugotowane na twardo, migdały ze skórkami przepuścić przez maszynkę. Dokładnie wszystko wyrobić . Dodać 3 łyżki oleju, 2 jajka i jeszcze wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Z masy rybnej formować kule, spłaszczyć i wkładć do wrzącego wywaru. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypać troszkę bułki tartej. Gotować na słabym ogniu ok 10 min. Ugotowane kulki przełożyć na półmisek i zalać przecedzonym wywarem. Po schłodzeniu powstanie delikatna galaretka. Jeśli ktoś lubi bardziej ścisłą galaretkę, to do wywaru trzeba dodać żelatyny. Smacznego