Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby w galarecie pięknie prezentują się na świątecznym stole. Goście zawsze się nimi zajadają, a ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Karp w galarecie w tej roli sprawdzi się idealnie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Marchewkę, seler, por, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i połówkę cebuli oczyść i zalej w garnku wodą. Gotuj do miękkości. Następnie włóż kawałki ryby i gotuj maksymalnie 10 minut.
Wyjmij, aby kawałki ryby były w całości. Ostudź na talerzu.
Do reszty wywaru dodaj ocet i zamieszaj. Dodaj żelatynę. Jeżeli zależy ci na otrzymaniu czystej galaretki, dodaj roztrzepane białko i chwilę gotuj. Następnie przelej go przez drobne sitko. Do czystego wywaru dodaj żelatynę (ilość wg instrukcji na opakowaniu).
Do miseczek czy innych naczyń na galaretki ułóż kawałki ryby i warzyw. To od ciebie zależy jak finalnie będzie wyglądać galaretka. Zalej wywarem z żelatyną, ostudź i poczekaj aż stężeją.