Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby w galarecie pięknie prezentują się na świątecznym stole. Goście zawsze się nimi zajadają, a ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Karp w galarecie w tej roli sprawdzi się idealnie.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3456
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3456
Składniki
Marchewkę, seler, por, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i połówkę cebuli oczyść i zalej w garnku wodą. Gotuj do miękkości. Następnie włóż kawałki ryby i gotuj maksymalnie 10 minut.
Wyjmij, aby kawałki ryby były w całości. Ostudź na talerzu.
Do reszty wywaru dodaj ocet i zamieszaj. Dodaj żelatynę. Jeżeli zależy ci na otrzymaniu czystej galaretki, dodaj roztrzepane białko i chwilę gotuj. Następnie przelej go przez drobne sitko. Do czystego wywaru dodaj żelatynę (ilość wg instrukcji na opakowaniu).
Do miseczek czy innych naczyń na galaretki ułóż kawałki ryby i warzyw. To od ciebie zależy jak finalnie będzie wyglądać galaretka. Zalej wywarem z żelatyną, ostudź i poczekaj aż stężeją.