Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby w galarecie pięknie prezentują się na świątecznym stole. Goście zawsze się nimi zajadają, a ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Karp w galarecie w tej roli sprawdzi się idealnie.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Marchewkę, seler, por, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i połówkę cebuli oczyść i zalej w garnku wodą. Gotuj do miękkości. Następnie włóż kawałki ryby i gotuj maksymalnie 10 minut.
Wyjmij, aby kawałki ryby były w całości. Ostudź na talerzu.
Do reszty wywaru dodaj ocet i zamieszaj. Dodaj żelatynę. Jeżeli zależy ci na otrzymaniu czystej galaretki, dodaj roztrzepane białko i chwilę gotuj. Następnie przelej go przez drobne sitko. Do czystego wywaru dodaj żelatynę (ilość wg instrukcji na opakowaniu).
Do miseczek czy innych naczyń na galaretki ułóż kawałki ryby i warzyw. To od ciebie zależy jak finalnie będzie wyglądać galaretka. Zalej wywarem z żelatyną, ostudź i poczekaj aż stężeją.