Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby w galarecie pięknie prezentują się na świątecznym stole. Goście zawsze się nimi zajadają, a ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Karp w galarecie w tej roli sprawdzi się idealnie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 611
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 378
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3534
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 611
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 378
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3534
Składniki
Marchewkę, seler, por, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i połówkę cebuli oczyść i zalej w garnku wodą. Gotuj do miękkości. Następnie włóż kawałki ryby i gotuj maksymalnie 10 minut.
Wyjmij, aby kawałki ryby były w całości. Ostudź na talerzu.
Do reszty wywaru dodaj ocet i zamieszaj. Dodaj żelatynę. Jeżeli zależy ci na otrzymaniu czystej galaretki, dodaj roztrzepane białko i chwilę gotuj. Następnie przelej go przez drobne sitko. Do czystego wywaru dodaj żelatynę (ilość wg instrukcji na opakowaniu).
Do miseczek czy innych naczyń na galaretki ułóż kawałki ryby i warzyw. To od ciebie zależy jak finalnie będzie wyglądać galaretka. Zalej wywarem z żelatyną, ostudź i poczekaj aż stężeją.